Skip to main content

Heel veel mensen in ons land, jong en ouder, hebben te maken met ernstige langdurige klachten na een corona infectie. Ik vermoed dat we allemaal wel iemand in onze nabije omgeving kennen voor wie dit speelt. Of misschien is jouw eigen leven “stil gezet”?

Marieke Schoenmakers werkt als geestelijk verzorger in een ziekenhuis in Tilburg. Toen ze zelf patiënt werd, schreef ze gedichten over haar eigen ziekte, de onzekerheid en de wanhoop.

Maar ook over wat haar kracht geeft om vol te houden.

Met de opbrengst van deze gedichtenbundel wil Marieke het werk van de Stichting Long Covid voor biomedisch onderzoek om tot effectieve behandelingen te kunnen komen, ondersteunen.  (www.stichtinglongcovid.nl).

Met toestemming van Marieke,  kunt u hier een tekst uit haar hartverwarmende bundel lezen:

Ik ben niet mijn ziekte 

op de dagen
dat het echt niet gaat
mijn ziekte
alles bepaalt

houd ik mezelf voor
ik bén niet ziek
maar
ik héb een ziekte

ik had een leven
voordat ik ziek werd
deed van alles
had vele rollen

in wezen
ben ik nog steeds
diezelfde persoon
als ik altijd was

en probeer ik
me te richten
op wat wél kan
wat energie geeft

in de hoop
dat ik langzaam
mijn (nieuwe?) leven
kan oppakken.

Stilgezet – gedichten over long covid –
copyright  2023.  Marieke Schoenmakers